NOVOSTI

Završena provedba projekta “Rano pijenje mladih i njegova prevencija”

Početkom prosinca 2022. provedene su posljednje radionice u OŠ Pazin i PŠ Trviž, a krajem mjeseca održani su i roditeljski sastanci te je time završena provedba još jednog ciklusa programa “Rano pijenje mladih i njegova prevencija” kojeg DND Pazin provodi kontinuirano od 2015. godine.

Ovaj preventivni program provodi se u 7. razredima matične škole Pazin i područne škole Trviž, a radionice su namijenjene boljem razumijevanju razvoja alkoholizma i njegovom utjecaju na pojedinca i okolinu u kojoj se taj pojedinac nalazi. Učenici na radionicama kroz grupne i individualne aktivnosti imaju priliku razmišljati o posljedicama konzumacije alkohola, osvještavaju utjecaj svojih ponašanja i odluka koje donose na sebe i druge, rješavaju različite problemske situacije te razmišljaju o povezanosti samopoštovanja s uporabom alkohola i drugih sredstava ovisnosti.

Na zadnjoj radionici snima se video u kojem učenici odgovaraju na pitanja vezana uz temu alkoholizma. Videa svakog razreda prikazuju se roditeljima i razrednicima na roditeljskim sastancima te na taj način i oni imaju priliku pobliže se upoznati sa sadržajem radionica i dati svoj osvrt na predmetnu problematiku.

Projekt “Rano pijenje mladih i njegova prevencija” financijski podržavaju Grad Pazin i Istarska županija.