O nama

DND Pazin je organizacija civilnog društva koja aktivno brine o jačanju kvalitete života djece i roditelja u Pazinu i okolici. Djeluje u prostoru Društvenog centra Veli Jože u Pazinu. U aktivnom radu sudjeluje 30-ak članova, okuplja 1000 korisnika, te u prosjeku ostvaruje 1500 volonterskih sati. Organizacija je osnovana 1994. godine te otada pa sve do danas, DND Pazin pruža sigurno mjesto za svu djecu, mlade, roditelje, volontere, članove, za sve stanovnike našeg malog grada. Svojim aktivnostima, programima i manifestacijama nastoji odgovoriti na brze promjene svakodnevice i pružiti podršku, prisnost i kvalitetno okruženje za zdravo i sretno odrastanje djece u lokalnoj zajednici. 

MISIJA

Zalaganje za bolji položaj djece u društvu; organizacija kreativnih i korisnih akcija i aktivnosti s djecom i za djecu u slobodno vrijeme. DND pruža podršku djeci u aktivnom sudjelovanju u lokalnoj zajednici, potičući lokalnu zajednicu, organizacije na zaštiitu i skrb o djeci prema načelu najboljeg interesa za dijete i osluškivanju njegovih potreba
 

VIZIJA

Demokratsko društvo usmjereno djeci, koje razumije prava i potrebe djece i roditelja te pruža djeci mogućnost razvijanja svih potencijala i izgradnju svijeta po mjeri djeteta.

TAMARA DAMIJANIĆ

Predsjednica DND-a Pazin

Kao studentica razredne nastave, od kolegica sam slušala često o Društvu “Naša djeca” Pazin, o aktivnostima koje provode, o čarima i strasti prema radu s djecom i poželjela sam biti dio tog tima. Konačno se to i dogodilo pred nekih petnaestak godina kad je krenula moja avantura u DND-u Pazin. Započela sam kao volonterka na poslovima obnove i opremanja prostora te sam otkrila vještine za koje nisam ni znala da imam, kao što je prikupljanje donacija. Vodila sam svakojake radionice s djecom, od preventivnih radionica s djecom u školi, do vođenja malog zbora, razne volonterske akcije uređivanja okoliša i prostora DND-a, vođenje administracije te tako otkrivala jedno novo neograničeno područje mogućnosti i kreative: civilno društvo. Zajedno s ostalim sanjaricama u DND-u osmišljavale smo nove programe, projekte, aktivnosti za djecu i roditelje. U ovih petnaestak godina osim uloge volonterke u DND-u sam bila kratko vrijeme i zaposlena te obnašala funkciju tajnice, a već više od deset godina vodim udrugu volonterski kao predsjednica. Osim neformalnog znanja i vještina koje sam stekla iskustvom u DND-u, završila sam i specijalistički studij rane intervencije u edukacijskoj rehabilitaciji, edukaciju za voditeljicu radionica za roditelje Rastimo zajedno te brojne druge edukacije u području rada s djecom i roditeljima, ali i razne seminare i radionice o vođenju i radu udruga. Iako dođu trenuci kad je teško pomiriti sve uloge koje imam privatno i poslovno, ono što me nadahnjuje i uvijek tjera naprijed je ta nepresušna želja da aktivnostima, programima i projektima koje i dalje provodimo djeci darujemo osmijeh, sigurnost, a ponekad i utjehu.

IVA LUK

Potpredsjednica DND-a Pazin

Stručna suradnica pedagoginja, zaposlena u Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile u Pazinu. Volim svoj posao, provoditi vrijeme s adolescentima, smišljati nove školske aktivnosti, pisati i provoditi projekte. Osim toga, psihoterapeutkinja realitetne terapije, dugogodišnja vanjska suradnica Savjetovališta za brak i obitelj Grada Pazina, a sada osnivačica i djelatnica Centra za mentalno zdravlje Vijal. U DND-u započela s volontiranjem, a kasnije i radom pred 10-ak godina. Tamo sam napravila prve korake profesionalne karijere i razvijala interese u smjeru aktivnog uključivanja u život lokalne zajednice. Osobno, majka dvoje djece i partnerica jednog divnog partnera. Energična, odgovorna, puna života i za mene je časa uvijek polupuna. Uživam u prirodi, planinarenju, putovanjima, čitanju i fitness treninzima.

NEVA LJUŠTINA ZGRABLIĆ

Voditeljica programa

Baš kao djevojčica koja je u bajci izgubila ključeve i pronašla prijateljsko sunce, i ja se zovem Neva. Moj život u malom Pazinu ispunjen je, za mene, velikim ulogama. Majka sam malene djevojčice, supruga, kćerka, sestra i unuka, prijateljica, volonterka i aktivna građanka. U poslovnim vodama ronim kao psihologinja, psihoterapeutkinja pod supervizijom i voditeljica programa u našem Društvu.Pazinsko Društvo „Naša djeca“ volim zvati baš tako, „Naše društvo“, jer sam tamo i ja odrasla, razvijala se i ostvarila svoje prve volonterske i pomagačke korake. Na tom putu upoznala sam hrabre i divne žene uz koje sam puno naučila, i još uvijek učim! Trenutno se u Društvu najviše bavim koordinacijom naših projekata i programa, pružanjem psihosocijalne podrške te terapijskom igrom. Povremeno i ja, baš kao Neva iz bajke, tražim kakve ključeve, ili mi nešto ne ide po planu. Nakon 5 godina rada i življenja Društva, svakim danom više shvaćam da istraživanje i snalaženje donosi veselje, zabavu, iznenađenje, prisnost i oduševljenje. Istražujući uz drage ljude koji se u Društvu nađu, možemo pronaći naše sunce i širiti dobar duh, kamo god se zaputili!

KARLA BREŠČIĆ

Stručna suradnica za razvojne programe, projekte i odnose s javnošću

Zovem se Karla, studirala sam psihologiju u Ljubljani i još sam se kao studentica uključivala u različite aktivnosti DND-a u kojima sam sudjelovala kao volonterka. U DND Pazin sam uvijek rado dolazila jer sam voljela biti dio vesele i kreativne ekipe koja novim idejama, projektima i radionicama promiče ostvarivanje dječjih prava i daje svoj doprinos u poboljšanju kvalitete života djece u Pazinu i šire. Od malena sam imala afinitet za rad s djecom, uvijek sam se voljela igrati i čuvati mlađu djecu pa mi se rad u Društvu nakon završetka studija činio kao jednostavan i pravi izbor. U slobodno vrijeme volim putovati, čitati knjige, slušati dobru glazbu, družiti se s prijateljima, učiti nove stvari i maksimalno iskoristiti svaki dan!

LETIZIA GRŽINIĆ

Stručna suradnica za razvojne programe, projekte i administrativne poslove

Socijalna pedagoginja, Neurobeedback terapeutkinja i Filial play trenerica roditeljskih vještina, sanjarka, zaljubljenica u putovanja, jezike, prirodu, ples i umjetnost.  Nakon završene Opće gimnazije u Pazinu, uputila sam se na studij u Ljubljanu, gdje sam upoznala struku socijalne pedagogije koju nazivam svojim poslanstvom. U sklopu studija imala sam priliku steći iskustvo u radu sa marginaliziranim skupinama društva. Područja rada koja me zanimaju su rizična ponašanja djece i mladih, emocionalne i ponašajne poteškoće djece i mladih, rad s djecom sa teškoćama u razvoju te disfunkcionalne obitelji.  U Društvu sam imala priliku započeti neke od svojih prvih volonterskih dana. Volontiranjem sam stekla iskustvo u radu i vođenju psihosocijalne podrške za djecu u riziku od socijalne isključenosti. To me naposljetku dovelo i do zaposlenja u Društvu u kojem se imam priliku redovito educirati, učiti i razvijati te iskušavati se u različitim poslovima. Pozitivna i motivirajuća atmosfera, zdravi odnosi, super ekipa te inspiracija i rad za lokalnu zajednicu neke su od posebnosti našeg DND-a Pazin.  Moja uloga u Društvu se danas najviše odnosi na koordinaciju, prijavu i izvještavanje projekata, osmišljavanje i provođenje radionica i programa, indirektni rad s djecom i roditeljima kroz metodu Filial play – jačanja roditeljskih vještina te razne administrativne poslove. Rad s djecom i roditeljima me kontinuirano motivira na učenje, spoznavanje i otkrivanje međusobnih odnosa i dinamika, individualnih potreba te metoda, pristupa i tehnika u radu. Osim same struke, volim životinje, more, ljeto, sport, glazbu te upoznavati nova mjesta i kulture.