NOVOSTI

Započeli smo s radionicama Rastimo zajedno!

Svake srijede u Društvenom centru Veli Jože s roditeljima, uz čaj, kavu i fine grickalice, razgovaramo o roditeljstvu, odgoju, partnerstvu, djeci…

Radi se o programu podrške roditeljstvu Rastimo zajedno. Program se sastoji od 11 radionica gdje polaznici s voditeljicama razmjenuju ideje o roditeljstvu, upoznaju sebe kao roditelja te prepoznaju načine odnošenja prema svojem djetetu.

Na uvodnoj radionici, 7.10. “Roditelji 21. stoljeća” bavili smo se usklađivanjem naših očekivanja, dogovorili način sudjelovanja i pravila te smo raspravljali o važnosti ranog razvoja, važnosti i zahtjevnosti roditeljske uloge te ostvarivanju roditeljskog prava na podršku.

Na drugoj radionici, 14.10. “Četiri stupa roditeljstva” zajedno smo otkrili od čega se sastoje Brižno ponašanje, Struktura i vođenje, Uvažavanje djeteta kao osobe te Osnaživanje djeteta i zašto su baš ovi stupovi odabrani kao četiri najvažnija stupa roditeljstva.

Radionice vode članice DND-a Pazin, Lucija Jedrejčić, Tamara Damijanić i Neva Ljuština, a program se provodi u sklopu redovnih aktivnosti DND-a Pazin. Radionice su za roditelje besplatne, dok je edukaciju voditeljica financirao Savez Društava “Naša djeca” u suradnji s Centrom za podršku roditeljstvu.