NOVOSTI

Započela provedba projekta “Mali lanac asertivnosti i dobrih izbora (MLADI!)” u Strukovnoj školi Eugena Kumičića Rovinj

U ponedjeljak, 3. travnja 2023., započela je provedba radionica u sklopu projekta “Mali lanac asertivnosti i dobrih izbora (MLADI!)” kojeg Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj provodi u suradnji s Društvom “Naša djeca” Pazin i Obrtom za savjetovanje i edukaciju “Kako si?”.

Opći cilj projekta je stvaranje pozitivnijeg socioemocionalnog ozračja, postizanje učinkovitije razredne discipline te osnaživanje mladih osoba da češće prepoznaju i koriste poželjne oblike ponašanja u svrhu stvaranja kvalitetnijih odnosima s vršnjacima, roditeljima i nastavnicima te smanjenja nepoželjnih ponašanja i rizičnih situacija.

U sklopu projekta, članice DND-a Pazin, uz suradnju sa stručnim suradnicima SŠ Eugena Kumičića Rovinj, održat će sveukupno tri radionice za učenike prvih razreda te predavanja za roditelje učenika prvih razreda. Na radionicama s učenicima obrađivat će se teme asertivnosti i učinkovite komunikacije, samopoštovanja, samopouzdanja i slike sebi, odabira primjerenog načina reagiranja i donošenja odgovornih odluka, dok će za roditelje učenika prvih razreda voditeljice održati predavanje na temu rizičnih ponašanja mladih i asertivne komunikacije.

Projekt “Mali lanac asertivnosti i dobrih izbora (MLADI!)” financijski je podržan od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.