Radionice za djecu u Etnografskom muzeju Istre: Iz muzeja s ljubavlju

Što su nekad poklanjali zaljubljeni mladići? Gdje je Sv. Nikola ostavljao poklone djeci? Tko je La Befana?

U četvrtak, 17. rujna 2020. u sklopu Dana rukotvorina u Etnografskom muzeju Istre održat će se radionica za djecu Iz muzeja s ljubavlju.

Radi se o edukativno kreativnoj radionici čiji cilj je spojiti učenje o muzejskim predmetima koji se vezuju uz pojmove ljubavi i darivanja. Polaznici će imati priliku otkriti kako se nematerijalno – ljubav, moglo pretočiti u materijalno – predmet ili poklon.

Program započinje interaktivnim kvizom i kratkim predavanjem o običajima darivanja. Nakon toga slijedi ukrašavanje drvenih kutijica tehnikom dekupaž po uzoru na originalni muzejski predmet. Njih će djeca pokloniti sebi dragim osobama.

Radionicu će voditi Emina Paćalat, pod mentorstvom Mirjane Margetić.

Zbog pridržavanja epidemioloških mjera na radionici može sudjelovati najviše osmero djece (u dobi od 10 do 14 godina). Mole se djeca da ponesu maske za lice, a ukoliko ih nemaju osigurat će im muzej.

Radionica će započeti u 18 sati i trajat će 60 minuta. Prijaviti se možete do 15. rujna na brojeve telefona: 0955677427 (Neva Ljuština), 0917915230 (Emina Paćalat) ili na adresu e – pošte: dndpazin@gmail.com.

Sav materijal osigurat će Etnografski muzej Istre.