NOVOSTI

Projekt “Rano pijenje mladih i njegova prevencija”

img_2700

Cilj projekta Rano pijenje mladih i njegova prevencija je smanjiti interes mladih za uzimanjem alkohola i drugih sredstva ovisnosti te odgoditi početak njegove konzumacije. Projekt je realiziran kroz 4 radionice-susreta u trajanju od dva školska sata za učenike 7.razreda OŠ Vladimira Nazora Pazin i PŠ Trviž i 3 susreta po dva sata za roditelje, a aktivnosti koje su se odradile su: informiranje i edukacija učenika kroz interakcijske

 

radionice učenje socijalnih vještina, uvježbavanje, korištenje radnih listova, male grupe, igranje uloga, nedovršene rečenice, izrada plakata (promišljalo se o negativnim posljedicama alkohola na mladu osobu,obitelj i društvo); Izlaganja voditelja, individualni rad učenika u malim grupama, zajedničko gledanje reklama za alkohol i dr.;Uvježbavanje, vođena fantazija; Čitanje priča, edukativni kviz, fokus grupe; Izlaganje, rad u grupama, u paru, uvježbavanje, igranje uloga, upitnici i radni listovi, diskusija i sl.

Radionice su provedene od listopada do prosinca u svim 7. razredim OŠ Pazin i PŠ Trviž. Ukupno je sudjelovalo 110 učenika i 20 roditelja.

Projekt je financiran sredstvima iz Proračuna za 2016. Istarske županije te iz Proračuna za 2016. Grada Pazina.

Pogledajte video uratke koje su učenici osmislili kao antireklame prekomjernom pijenju alkohola kod mladih:

 

I kako nam je bilo na radionicama…

img_2706 img_2709 img_2729 img_2731 img_3248 img_3254 img_3256 img_3259 img_3532