NOVOSTI

Od 5. do 11. listopada obilježavamo Dječji tjedan

DND Pazin se i ove godine brojnim aktivnostima uključuje u obilježavanje Dječjeg tjedna. Ovaj tjedan obilježava se diljem Hrvatske od 1953. godine, a ciljevi su:

? usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu
? organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu
? pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece
? poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom, te aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

Ove godine sve je u znaku 70. godišnjice Saveza DND-a Hrvatske! Kako bi slavljenički duh zavladao u svim DND – ima Hrvatske, organiziraju se aktivnosti oslikavanja murala na zidovima od strane djece.
U Pazinu ćemo Dječji tjedan 2020. proslaviti raznoliko! Usmjerili smo se na druženje u dvorištima i kroz prozore, a predstave smo zamijenili pričanjem i radionicama, čak i za roditelje. Kao i prošle godine, nismo zaboravili ekologiju, održivi razvoj te građanski odgoj!
Početkom tjedna tradicionalno će nas u našem dvorištu posjetiti prvašići OŠ Vladimira Nazora Pazin kako bismo zajedno posadili biljke i obilježili početak školske godine. Pratit će nas Marina Marušić i Iva Ciceran iz Gradske knjižnice Pazin koje će nam ispričati ekološku priču. Pričopričanje će se nastaviti tijekom cijelog Dječjeg tjedna, pa i onog sljedećeg, a publika će biti mali vrtićari koje ćemo posjetiti u njihovim dvorištima.
U srijedu se predstavljamo u dvorištu OŠ Vladimira Nazora Pazin za sve učenike nižih razreda. Nastupit će naši Breakdanceri, djeca će saznati sve o cjelogodišnjim radionicama, ali i kako se u našem DND-u može napraviti dobra rođendanska fešta.
Srijeda popodne rezervirana je za roditelje djece do 4. godine, koji u Društvenom centru Veli Jože počinju s prvom radionicom programa podrške roditeljstvu Rastimo zajedno. 
Četvrtak je važan dan za svu djecu i njihove roditelje koja žele imati novu igračku, darovati svoju staru, a istovremeno uštedjeti  i brinuti o održivom načinu življenja. Stolove za razmjenu igračaka pripremit ćemo u DND-u od 15,30 do 17,30 sati.
Petak smo rezervirali za Mini Vox Populi . Na ovu aktivnost pozvali smo predstavnike Grada Pazina i javnih gradskih ustanova kako bi poslušali kakve zahtjeve, prijedloge i komentare ove godine za njih imaju predstavnici Vijeća učenika i Građanskog odgoja Osnovne škole te predstavnici vrtića.
U subotu smo se odlučili podružiti u našem oslikanom dvorištu i time dati doprinos velikoj proslavi 70. godine Saveza DND-a. Oživjet ćemo proljetni Obiteljski piknik, pa će se sve obitelji u našem dvorištu moći družiti, poigrati, oslikati klupu ili zid i pronaći skriveno blago.
Tjedan završavamo u nedjelju, i to u virtualnom svijetu. Sakupili smo zahvale učiteljicama, učiteljima, odgajateljicama i svom školskom i vrtićkom osoblju od strane djece te smo ih spojili u jedinstveni video kolaž koji ćemo objaviti na našim društvenim mrežama. Osim toga, za roditelje, učitelje i odgajatelje, pripremili smo materijale za rad, pa će na webu osvanuti Kutak za dječja prava  i priručnik Osunčani Pepe. 
Detaljnije o svim aktivnostima možete saznati na plakatu,
ili pozivom na broj: +385 95 567 7427 (Neva).
Veselimo se Dječjem tjednu, i zapamtite:
LJUBAV DJECI PRIJE SVEGA!