Dolazak Djeda Mraza u dvorište DND – a i podjela poklona mališanima

 

Tradicionalno se u Pazinu i ove godine održao Veseli prosinac – program  i manifestacije povodom božićno – novogodišnjih blagdana. Naše je Društvo za pazinske mališane pripremilo program “Prosinačke svečanosti” odnosno darivanje i dolazak Djeda Mraza. Povodom toga se već tradicionalno daruju djeca predškolske dobi te učenici nižih razreda OŠ Vladimira Nazora Pazin i Pš Trviž.

Pripreme su započele već krajem studenog odabirom poklona za djecu po dobnim skupinama od prve do druge, treće do četvrte i pete do šeste godine. Preko društvenih mreža je Djedica poslao poziv roditeljima djece koja ne pohađaju vrtić, a žive na području grada Pazina da se jave kako bi im predao božićne darove. Brojni vilenjaci su Djedici priskočili u pomoć  prilikom uređivanja dvorišta, razvrstavanja poklona, slanja pozivnica mališanima, dijeljenja zamolbi za donaciju te raznoraznih priprema za svečanu podjelu. Tako je dvorište Društva postalo prava zimsko snježna idila!

Podjela poklona se održala 20. i 21. prosinca u popodnevnim satima, od 17 do 19 sati gdje je dvjestotinjak djece posjetilo Djeda Mraza, fotografirala se s njim ili mu uručila svoje pismo. Za najmlađe i njihove roditelje su se pobrinuli naši vrijedni vilenjaci koji su ih neumorno pozdravljali, uveseljavali, plesali te im dijelili voće i slatkiše.  Pokloni su se dijelili i u Dječjem vrtiću Olga Ban, ali i u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pazin, učenicima od prvog do četvrtog razreda,  petim grupama Produženog boravka i dvjema Posebnim odjelima.

Zahvaljujemo se svim našim sponzorima i donatorima što nas nesebično podržavaju i omogućuju uveseljavanje naših najmlađih: Grad Pazin, Iva Ciceran, Contineo d.o.o, Koplast, Pilana Ivoli, Ovlašteni arhitekt Tatjana Berton, Marion d.o.o, Danijel Žufić, Tinal, Etikgraf, Pajca d.o.o, Ordinacija dentalne medicine Natali Udovičić, Udruženje obrtnika Pazin,  Autoklub Pazin, Ljekarna Ladavac, Ćus, Tončinić i Tomac, Inspekt Pazin d.o.o, Braj kop d.o.o, Istra-bau d.o.o, Auto motus i Opatić d.o.o.

Velike zahvale idu i našim vrijednim volonterima, njih pedesetak, bez kojih održavanje Prosinačkih svečanosti ne bi bilo moguće. Na kraju, od srca hvala našem djedici, koji je veselo i strpljivo dočekivao svu djecu.

Program Prosinačkih svečanosti financiran je sredstvima Grada Pazina iz proračuna za 2022. godinu.