NOVOSTI

Dječji tjedan u Pazinu obilježen u znaku igre!

 

Budući da je tema ovogodišnjeg Dječjeg tjedna bila igra, za djecu s područja Pazinštine odlučili smo organizirati brojne zabavne aktivnosti i igre na igralištu u blizini DND – a.

Tijekom cijelog tjedna družili smo se s učenicima razredne i predmetne nastave OŠ Vladimira Nazora Pazin te s polaznicima Dječjeg vrtića Olga Ban Pazin. Djeca su mogla uživati u igrama poput twistera, nogometa, lovice, 1,2,3 baci loptu ti!, školice, frizbija, lastika, aliasa i drugih, a za učenike viših razreda pripremili smo i zabavan kviz asocijacija. Cilj ove aktivnosti pod nazivom „Zavrti se, poskoči i u Dječji tjedan doskoči“ bio je djeci omogućiti prostor i vrijeme za igru na otvorenom i druženje s razredom u malo drugačijem obliku i okolini.

     

Osim toga, za vrtićarce koji vrtić polaze u blizini DND-a, u prostorima DC Veli Jože te za polaznike Produženog boravka OŠ Vladimira Nazora Pazin, organizirali smo i razmjenu starih igračaka. Svako je dijete tako dobilo priliku svojom starom igračkom razveseliti nekoga od svojih prijatelja te za sebe odabrati novu igračku.

     

Predstavnici Dječjeg vrtića Olga Ban Pazin, OŠ V. Nazora Pazin i Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin okupili su se u četvrtak na Trgu slobode u Pazinu kako bi svoje želje i prijedloge za poboljšanjem položaja djece i građana u Pazinu uputili predstavnicima Gradske uprave i ostalim službenicima Grada Pazina te ravnatelju OŠ Vladimira Nazora Pazin. U nastavku dana, u prostorima DND-a održana je i Radionica zdrave hrane koju je vodila Suzana Bračić. U opuštenoj atmosferi, djeca i roditelji učili su o zdravim namirnicama te zajedno pripremali sladoled od banane, kolačiće od suncokretovih sjemenki i grožđica, špagete od tikvica i druge ukusne i zdrave delicije.

     

Za kraj tjedna ponovno smo ugostili učenike prvih razreda koji su zajedno sa svojim učiteljicama posadili sukulente u šarene vaze te ih nakon sadnje ponijeli u školu kako bi njima ukrasili svoje učionice. Osim učionica, ukrasili smo i poznato pazinsko šetalište i to porukama djece odraslima.

              

Nakon svih provedenih aktivnosti, možemo reći da je Dječji tjedan i ove godine obilježen u veselom i vedrom tonu, u znaku aktivnosti u kojoj naši najmlađi najviše uživaju – igri.