NOVOSTI

Tekli smo, peljali bičiklete, zabavljali se, igrali…

IMG_1374

U subotu 24.svibnja 2014. Društvo Naša djeca Pazin u suradnji s SD Trickeri, ŠRK Vita i Zajednicom sportskih udruga Grada Pazina, obilježilo je Međuranodni dan obitelji. Ove godine okupilo se oko 300 sudionika i gledatelja.

Program se sastojao od različitih aktivnosti, počevši s štafetnom utrkom najmlađih sudionika, djecom iz vrtićke skupine Zujalice i prijateljima s roditeljima,dok je najviše natjecatelja, njih oko 100 privukla timska utrka Fameja.

IMG_1350

Trčalo se u tri kategorije:

1. Vrtićka kategorija: pobjednici Lukas i Ivica Brajković, drugo mjesto osvojili su Aleks i Toni Varvaruk, a treće Mate i Edi Udovičić.

2. Mini-obiteljska kategorija: prvo mjesto osvojili su Endi i Tino Smoković, drugo Zita i Ivica Brajković, a treće Nikolina i Kristijan Jurman.

3. Maksi-obiteljska kategorija: pobijedili su Dino i Nino Ivaninić, drugi su bili Đoni Pokos i Toni Mofardin, a treći Duje i Irenko Jurić. Na istoj stazi natjecale su se i ekipe prijatelja, među koima su pobijedu odnijeli Dajan Jurman i Etore Šuran u muškoj, te Katarina Krizmanić i Tea Pokos u  ženskoj konkurenciji.

IMG_1487

Nakon utrka usliejdio je program polaznika radionica Društva Naša djeca Pazin, predstavljajući na taj način projekt Kap u moru, financiran sredstvima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Predstavili su se Mali istraživači, mali zbor Točkice, Breakdance skupina, Dramska skupina (u suradnji s Gradskom knjižnicom Pazin), a svojim radovima scenu su obogatili polaznici likovne radionice.

 

IMG_1511IMG_1514IMG_1502

Za kraj programa ostavili smo novu utrku-obiteljski poligon.  Tročlane obiteljske ekipe, a natjecalo ih se deset u ovoj disciplini, trebale su najprije trčati preko prepreka zavezanih nogu, zatim riješiti rebus, skakati u vrećama, te pronaći u mnoštvu balona balon njihove boje, zavezati ga za ruke i tako trčati do cilja. Najbolju ekipu u “obiteljskom poligonu” činili su Nora, Toma i Ilenija Bakša; drugo su mjesto osvojili Marko, Martina i Nina Hrelja Gašparac, a treće Ema, Noa i Ivica Šuran. 

Osim ovih aktivnosti ovogodišnju Fameju obogatila je i mala proslava dvadesetogišnjeg rada ŠRK Vita, u kojoj je trenerica Kristina Jurić pripremila zanimljivo i zabavno zagrijavanje.

Uslijedilo je druženje uz zakusku, nakon koje su djeca i roditelji umornih, ali radosnih lica otišli kući.