Zelene radionice za djecu u Društvu

Projekt „Od zabavne Staze do naše Baze” svojevrsni je nastavak prijašnjeg projekta „Šetalište – naše zabavno igralište”. U želji da potaknemo aktivno provođenje slobodnog vremena, fizičku aktivnost te unaprijedimo slobodne aktivnosti djece i mladih, uređujemo prostor zajednice i nudimo kvalitetan sadržaj. Ponovno oslikavamo najpopularnije oblike za igre na Šetalištu, odnosno na zabavnoj stazi, a uređujemo i vanjski prostor Društvenog centra „Veli Jože” koji vodi do dvorišta DND-a, odnosno do naše drage Baze.

U sklopu su projekta predviđene edukativne i interaktivne aktivnosti pa vas pozivamo da se prijavite na besplatne radionice s temama ekologije i održivog razvoja. Provodit će se u dvije dobne skupine, a svaka će grupa imati 5 susreta-radionica čija će sastajanja biti ponedjeljkom od 14,30 do 15,30 sati. Uz mentorstvo stručnih voditeljica naših zelenih radionica, djeca će imati priliku uređivati, izrađivati, saditi, graditi, raspravljati, održavati i zeleno misliti!

  • 1. GRUPA

Aktivnosti su prve grupe namijenjene za djecu od 4. do 10. godine, a voditeljica radionica je Kristina Kovaček. Reciklirat će se stari materijali i stvarati nove stvari, izrađivat će se hranilice za ptice, eko-božićni ukrasi, vrt u boci, podlošci za čaše od čepova…
Termini: 29.11., 6.12., 13.12. Preostale dvije radionice bit će održane u siječnju.

  • 2. GRUPA

Aktivnosti su druge grupe namijenjene za djecu od 11. do 13. godina, a voditeljica radionica je Nikolina Kostadinović. Učit će se o začinskom bilju, sadnji, izrađivat će kompost, pripremati gredica za ljekoviti vrt u Društvu… Naučit ćemo kako voditi brigu o biljkama i vrtu.
Termini: 6.12., 13.12., 20.12. Preostale dvije radionice bit će održane u siječnju.

Prijavite se do petka, 26.11. na e-adresu dndpazin@gmail.com ili na broj +385 95 567 7427. Broj mjesta je ograničen!

*** Radionice se provode u sklopu Malog projekta za bolje sutra naziva ‘Od zabavne Staze do naše Baze’, podržanom od strane Zaklada Istra!