Završen projekt “Akcijom do zdravlja”

U subotu 16.12.2017. održana je završna prezentacija projekta “Akcijom do zdravlja”. Voditeljica projekta Tamara Damijanić prezentirala je aktivnosti koje su održane u sklopu ovog projekta. Ovim projektom nasipana je zemlja na mjestima gdje je nedostajalo, posijana trava (za prostor gdje bi se postavili mali golovi za nogomet), napravljena podloga za betonski stol za stolni tenis, podloga za stupove za badminton i odbojku, postavljen je betonski stol za stolni tenis, postavljeni su stupovi za mrežu za badminton i odbojku. Osim toga, sredstvima projekta kupljena je i popratna sportska oprema: mreža za odbojku i badminton, odbojkaška lopta, nogometna lopta, reketi za stolni tenis, reketi za badminton, dva mini gola za nogomet.Nadalje, zelena površina je očišćena od otpada ostalog nakon radova.

Postavljanjem sportske opreme koja je dostupna svima, stvorili smo priliku i mogućnost da djeca, ali i odrasli više borave vani i to na zdrav način – bavljenjem sportom.

U aktivnosti je bilo uključeno ukupno 25 volontera te je ukupno odrađeno 231 volonterski sat.

U projektu smo ostvarili suradnju s Udrugom Albus, Društvom osoba s tjelesnim invaliditetom Pazin, Gradom Pazinom i lokalnim poduzetnicima.

Daljnje obogaćivanje prostora planira se i dalje, kroz prijavu zajedničkih projekata udruga u našoj zgradi.

Ukupna vrijednost projekta je 16.000,00 kn, 13.010,00 kn financirano je sredstvima Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva kroz natječaj Mali projekti za bolje sutra iz sredstava Fondova gradova i općina, a ostatak je financiran vlastitim sredstvima DND-a.