NOVOSTI

Uspješno održano još jedno „Kampiranje uz Potok“

Društvo „Naša djeca“ Pazin i ove je godine, uz financijsku podršku Grada Pazina, organiziralo „Kampiranje uz Potok“.

Polaznici Kampa, njih ukupno 31, što čini brojčano najveću skupinu djece dosad, zajedno s četvero mladih volontera i voditeljicama volonterkama, tri su dana boravili u prirodi, bez mobitela i drugih digitalnih tehnologija i uživali u čarima Zarečkog krova.

Prvi smo se dan smjestili u Bilfo parku, raspakirali stvari i opremu, postavili šatore i ostatak dana iskoristili za međusobno upoznavanje, zajedničko formiranje pravila ponašanja u prirodi, pregled rasporeda aktivnosti i kupanje na Krovu. Večer je bila rezervirana za neformalno druženje uz društvene igre.

Raspored drugog dana kampiranja bio je ispunjen brojnim aktivnostima, radionicama i zanimljivim gostima. Kampisti su dan započeli opušteno, razgibavajući tijelo i duh uz voditeljicu joge Saru Perić Brajković i tako se pripremili za sve ono što ih je čekalo kasnije tijekom dana. Volonterke Anna i Roberta iz Gradskog društva Crveni križ Pazin održale su radionicu o prvoj pomoći i sigurnosti u vodi i uz vodu. U nastavku dana, posjetio nas je kineziolog i trener Paolo Maligec koji je za djecu pripremio zabavne vježbe i završno mini natjecanje, a navečer smo ugostili fizičara Matea Paulišića koji je za znatiželjne slušatelje održao zanimljivo predavanje o svemiru i nebeskim tijelima. Uz sve navedeno, uspjeli smo se čak tri puta okupati na Krovu i proslaviti 11. rođendan jednog kampista.

Treći dan kampiranja započeo je u znaku kiše, no nastavak dana donio je vedrije vrijeme, pogodnije za druženje na otvorenom, završna skakanja i kupanja na Potoku. Zadnji smo dan iskoristili i za prisjećanje na najdraže trenutke iz prethodna tri dana te se posvetili međusobnom pisanju poruka i na taj si način zahvalili na druženju, pomoći, zabavi, prijateljstvu…

Zahvaljujemo Gradu Pazinu na financijskoj podršci i dozvoli za boravak u Bilfo parku, Javnoj vatrogasnoj postrojbi Pazin na pomoći pri donošenju stvari i opreme za kampiranje, hrane, vode i ostalih potrepština, Apparis grupi d.o.o na ustupljenom agregatu, Koplast d.o.o. na donaciji kojom su nas ponovno podržali u organizaciji, Gradskoj knjižnici Pazin, svim gostima kampa i voditeljima radionica, voditeljicama volonterkama kampa, mladim volonterima, djeci, roditeljima i svima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji i realizaciji ovogodišnjeg Kampiranja uz Potok.