U hladu najvećeg gradskog šetališta osmislili veliko dječje igralište: OTVORENO “ŠETALIŠTE-NAŠE ZABAVNO IGRALIŠTE”

Jučer je pazinski gradonačelnik Renato Krulčić s najmlađim sugrađanima otvorio “Šetalište-naše zabavno igralište” koje se proteže gotovo cijelom dužinom Šetališta Pazinske gimnazije u samom središtu grada.

Društvo “Naša djeca” Pazin s partnerima Dječjim vrtićem “Olga Ban”, Osnovnom školom Vladimira Nazora, Pazinskim kolegijem-klasičnom gimnazijom, Gimnazijom i strukovnom školom Jurja Dobrile i Gradom Pazinom na šetalištu je osmislilo veliko dječje igralište. Igralište je nastalo prema zamisli djece koja su svoje ideje prenijela arhitektici Jani Prević Finderle, a ona je dječje skice ukomponirala u igralište koje su nacrtala i oslikala djeca iz pazinskih škola i vrtića, ali i brojni volonteri, pa i slučajni prolaznici kaže Tamara Damijanić iz Društva “Naša djeca” Pazin.

Osim duge biciklističke serpentine na ovom su igralištu mjesto pronašle i brojne druge dječje igre, poput školice, mlina, čovječe ne ljuti se, ali i šaha kao i mnoge druge, poneke i zaboravljene igre roditelja, djedova i baka pokoljenja današnjih mališana. Damijanić je zahvalila svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta koji je realiziran zahvaljujući potpori Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva.

Ovo je način na koji se sredstva koje jedinice lokalne samouprave izdvajanju za Zakladu za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva vraćaju zajednici, rekao je gradonačelnik Krulčić u ovoj prigodi, zahvalan svim partnerima i volonterima koju su sudjelovali u ovom projektu. Naglasivši kako je volontiranje odlika Pazinaca koji na ovaj način daju veliki doprinos zajednici u kojoj žive i djeluju. Na kraju je svojim najmlađim sugrađanima zaželio da tijekom ljeta smanje broj sati provedenih uz mobitel i da češće dolaze na ovo igralište te da u društvu prijatelja, pod krošnjama stoljetnog drvoreda, predstojeće ljeto provedu u druženju igri i veselju. (Mirjan Rimanić, Glas Istre)