Terenska nastava: Put po Kaštelu za 90 minuta

Provedite nezaboravnih 90 minuta u Pazinskom kaštelu!

DND Pazin u suradnji sa Etnografskim muzejom Istre i Muzejom Grada Pazina nudi aktivnosti kroz koje će učenici pobliže upoznati povijest Istre „osluškivanjem“ muzejskih eksponata i stvaranjem kroz različite medije (zvuk, slika, riječ, okus). Cilj radionice je upoznavanje istarske kulturne baštine, razvoj kreativnosti kroz razne izražajne medije te osvijestiti ulogu pojedinca u očuvanju i njezi naše ostavštine te primjereno ponašanje u muzeju. Ponuda je predviđena za šk. godinu 2014./2015. uz prethodnu najavu i dogovor minimalno 10 dana ranije.

U radionicu su uključene 4 aktivnosti:

1. PREDMETI PRIČAJU PRIČU

Upoznavanje Istre kroz legende i predaje. Učenici će na ovoj radionici imati priliku literarno reinterpretirati poznatu legendu transformirajući je unošenjem novih elemenata iz muzejske postave. Kroz kreativno literarno izražavanje učenici će upoznati uporabne vrijednosti muzejskih izložaka.

DSCN4998

2. GLAZBENI IZRIČAJI

Upoznavanje posebnosti istarskog glazbenog izričaja kroz aktivno sudjelovanje učenika. Usporedbom istarske ljestvice sa klasičnom glazbom učenici će imati priliku osvijestiti njihove razlike i posebnosti nakon čega će interpretirati jedno glazbeno djelo po istarskoj ljestvici.

IMG_3763

 

IMG_4695

3. „SKUŽI FUŽA“

Upoznavanje sa posebnostima tradicionalne kuhinje. Učenici će proći cijeli proces pripreme istarske tjestenine na način što će se aktivno uključiti u izradu originalnog fuža. Za uspomenu će dobiti recept i malo iznenađenje.

IMG_5148 IMG_6797

4. LIKOVNO ISTRAŽIVANJE TEKSTURA

Kroz likovnu radionicu učenici će se upoznati sa grafičkom tehnikom frotaža kroz različite teksture površina u Kaštelu. Učenici će istražujući površine urediti vlastiti znak.

DSCN3188 IMG_3674 IMG_4643

Napomena: Radionicu Predmeti pričaju priču moguće je zamijeniti radionicom Izrade krpenih lutaka, ovisno o željama.

Oko svih detalja potrebno je dogovoriti se unaprijed!

Cijena radionice: 40,00 kn po učeniku (u cijenu je uključena ulaznica u Kaštel, Etnografski i Muzej grada Pazina, vođenje radionica u trajanju od 2 šk. sata te svi potrebni materijali)

 Kontakti : Tamara Damijanić 095 56 77 427 ili 091 577 6384