Šetnje za Majčin dan

Ove godine smo obilježili Majčin dan šetnjama središtem Istre. Prilikom šetanja doživjeli smo poneka iznenađenja i tako stvorili nezaboravne uspomene. U četvrtak 6.5.  prvi smo se puta sastali u samom središtu Istre, mjestu Trošti kraj Pazina. Kratko smo se poigrali s loptama i čunjevima, ljuljali i lovili se, a onda smo uhvatili mame za ruku i krenuli u našu avanturu. Divili smo se prirodi, šarenilu cvijeća prostranih livada, tražili smo i čekali najavljena iznenađenja.

 Svima su se lica ozarila kada nam se u šetnji pridružio Konjički Klub Soko Pazin s Mimom, Marokom, Dorom i Ranom. Hrabra djeca zajahala su konje uz pomoć i pridržavanje profesionalnih jahača te su pozvali svoje mame da se odvaže i pridruže im se. Nakon gotovo jednosatnog druženja, pozdravili smo konje i jahače te nastavili svoju šetnju dijeleći nezaboravne dojmove, no i dalje prateći zanimljivosti u prirodi. Šetnju smo završili povratkom na polazište te smo se pozdravili.
Sukladno propisanim epidemiološkim mjerama i ograničenom broju sudionika druženja, prijavljenim zainteresiranim sudionicima javili smo veselu vijest – organizaciju još jedne šetnje povodom Majčinog dana.  Tako smo 20.5.  odjenuli smo ugodnu odjeću i obuli tenisice i uputili se u samo srce Istre. Svoje druženje započeli smo nezaobilaznom igrom oko samog Centra Istre nakon čega smo se uputili u šetnju. Dok smo šetali, ogledavali smo se oko sebe, tražili uz puteljke iznenađenje, ali ništa nas nije moglo razveseliti kao poziv voditeljica na ranč Pet resort – čuvanje i šetanje kućnih ljubimaca.  Ljubazne voditeljice su nas upoznale sa svojim stanarima, mačkama, psima, ponijima, a posebice s kobilom Astrom. Ispričale su nam kako se treba ponašati u blizini konja te smo naučili kako su vrlo plaha bića. Očetkali smo Astru i promatrali proces sedlanja konja, nakon čega su se djeca odvažila iskušati se u jahanju. Penjali smo se po drveću, utrkivali se, ljuljali, lovili, a kako se vrijeme druženja bližilo kraju, pozdravili smo i zahvalili se srdačnim domaćinima. Po povratku smo dijelili dojmove s ranča i maštali o sljedećem druženju.
U šetnjama je ukupno sudjelovalo 18 majka, baka i teta te 32 djece.