Pazi(n)! mladi s pazinskim osnovnoškolcima

U utorak, 27. listopada je u prostoru DND – a Pazin održano prvo predstavljanje projekta “Pazi(n)! mladi”.

Neva Ljuština, voditeljica aktivnosti u DND – u Pazin za učenike 8.c. razreda OŠ Vladimira Nazora Pazin predstavila je projekt.

Za zagrijavanje i poticanje sudjelovanja, učenici i njihova razrednica putem računala i mobilnih telefona ispunili su virtualnu Anketu za ispitivanje problema, potreba i mišljenja mladih u gradu Pazinu 2020., nakon čega je uslijedila rasprava o problemima mladih u Pazinu, ciljevima projekta te aktivnostima u koje se osnovnoškolci mogu uključiti.

Na samom kraju prezentacije, učenici su u parovima razgovarali o mogućnostima i vještinama koje mogu razviti u projektu te im je Neva otkrila kako funkcioniraju Erasmus razmjene, što su europske kompetencije i kako svoj osobni i profesionalni razvoj mogu pratiti kreirajući vlastiti YouthPass.

Učenici su u evaluacijama projekt procijenili “zanimljivim”, “korisnim”, “zabavnim” i “informativnim”, a o njihovim pozitivnim dojmovima govori i činjenica što se već njih 15 prijavilo za sudjelovanje u nadolazećim aktivnostima, uz obećanje da će informirati i druge prijatelje iz sedmih i osmih razreda.