NOVOSTI

DND Pazin sudjelovao na dvodnevnim radionicama o volontiranju u Zaboku!

U petak 10.3.2023. naše članice Karla i Letizia uputile su se u Zabok na dvodnevne  radionice o volontiranju u sklopu projekta “Niti koje spajaju – jačanje kapaciteta Društava “Naša djeca” za lokalnu filantropiju, volonterstvo i otpornost zajednice”, kojeg provodi Savez društava Naša djeca u partnerstvu s Društvom Naša djeca Zabok.

Prvi dan radionica bio je rezerviran za predstavljanje sudionika, otkrivanje pravnih aspekata volontiranja, temeljnih načela i menadžmenta, lokalnog volontiranja te naposljetku dijeljenja primjera dobre prakse. Kroz rad u grupama imali smo priliku razmišljati o pravima i obavezama volontera, obavezama organizatora i dobrobitima volontiranja za društvo, školu i samog volontera.

Drugi dan smo se bavili temom odgoja za volontiranje, razmišljali o tome kako možemo djecu i mlade od najranije dobi motivirati za volontiranjem te koji su pravni temelji koje moramo uzeti u obzir prilikom uključivanja djece u volontiranje. Posljednji dio radionice bio je namijenjen kriznom volontiranju gdje smo razmatrali prednosti i izazove spontanih volontera te razmišljali kako kroz različite situacije postupiti u određenim kriznim situacijama.

Uz formalno druženje članice su imale priliku i neformalno se podružiti s predstavnicima drugih DND – ova iz Hrvatske uz obroke i smještaj u dvorcu Ksaver Šandor Gjalski te se tako umrežiti s ostalim Društvima.

Zahvaljujemo organizatorima na organizaciji i ugodnom druženju!