Započele radionice s osnovnoškolcima u projektu Pepe u velikom Društvu

Novi epidemiološki uvjeti u Istarskoj županiji konačno su omogućili provedbu dugo iščekivanih radionica prevencije vršnjačkog nasilja u sklopu projekta “Pepe u velikom Društvu”.

Kako bi bili u skladu s epidemiološkim pravilima i mjerama, učenici 4., 5. i 6. razreda OŠ Vladimira Nazora Pazin, uz pratnju njihovih razrednika, ove će godine posjetiti prostore DND – a Pazin gdje će tijekom dva blok – sata razgovarati i učiti o prijateljstvu, suradnji, toleranciji, osjećajima, ponašanju u virtualnom svijetu i drugim temama vezanima uz vršnjačko nasilje.

Dugogodišnjim voditeljicama radionica, Ivi Luk, Tini Gregorović Hlušička, Pauli Jurman i Nevi Ljuština, pridružile su se Roberta Špoljarić, Emina Paćalat i Karla Breščić.

Svaka će generacija učenika na poseban način obilježiti radionice raznolikim završnim aktivnostima. Četvrtaši će na posljednjoj radionici u školskom parku održati izložbu sretnih misli, petaši će izrađivati bedževe s porukama o vršnjačkom nasilju, a šestaši će osmisliti pjesmu generacije i snimiti spot na temu prijateljstva i tolerancije.

Projekt Pepe u velikom Društvu, uz radionice s osnovnoškolcima, uključuje i pričanje priča za predškolce u suradnji s Dječjim vrtićem Olga Ban Pazin te održavanje psihosocijalne podrške “Kod Pepea”. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te Grada Pazina, a provodi se od lipnja 2020. do lipnja 2021. godine.